Vianočný večierok Rumové degustácie

5 dôvodov prečo je rumová degustácia vhodným vianočným večierkom

Vianočný večierok v znamení rumovej degustácie je príjemným osviežením pre rôzne partie kolegýň a kolegov. Rumy vyberáme tak, aby chutili rovnako silným pánom a sladkým dámam. Často sa nám stáva, že na konci sú to práve dámy, ktoré sa najviac tešia na súťažný kvíz.

Video rumová degustácia Srdcovka Reduta

Prečo je rumová degustácia vhodným vianočným večierkom?

1. Rumová degustácia je originálnym spestrením akejkoľvek kolektívnej akcie. Veľa ľudí sa s nami stretne úplne prvýkrát a originálny večierok je na svete.

2. Kvapka rumu na účet zamestnávateľa poteší takmer každého. Rumová degustácia nie je o tom opiť sa tak, že náš spoločný večer sa druhým ránom stane iba spleť náhodných obrazov. Ide o degustáciu a spoznávanie nových chutí. Každý ochutnáva vlastným tempom. Okrem samotného pitia rumu ho v istých prípadoch kombinujem s pokrmom. Nejde tak o klasické pitie dobrého alkoholu.

3. Rum je veľmi zaujímavou témou na rozprávanie. Niekoho zaujme viac história, iného zasa výrobný proces. Dámy nastražia uši pri romantických legendách, muži vystrkujú jazýčky pri opisovaní chuťových profilov. Celý výklad, ktorý vám náš rumeliér podá je bez zdĺhavých detailov alebo technických výrazov. Dbáme nato, aby našej reči chápal aj človek, ktorý rum nikdy nepil a rovnako zaujmeme skúseného rumára.

Diplomatico a Vianoce.
Vianoce v podaní obľúbeného Diplomatica.

4. Pre pánov, aj dámy. Pripomenieme, že sa jedná o rumovú degustáciu a nie krčmovú zábavu. Degustačné vzorky majú 0,02dcl, to znamená pólku klasickej nula štvorky (0,04dcl). Selekcia spravidla pozostáva minimálne z dvoch sladších rumov, ktoré potešia chuťové kanáliky najmä dámskeho publika. Ak prevažujú dámy, vieme pridať viac nasladlých rumov, poprípade vieme urobiť degustáciu iba z nasladlých rumov. Rumová degustácia je tak skvelým vianočným večierkom bez rozdielu pohlavia.

5. V tom najlepšom prichádza súťaženie. Väčšinu degustácii robíme na 6 rôznych rumov. Po poslednom rume začína súťažná časť. To znamená, že obecenstvo už je vysmiate, dobre zahriate a pripravené využiť nadobudnuté informácie v súťaži s kolegami. A tu začína ozajstná zábava, fandenie, tlieskanie a na koniec radosť z výhry.

6. Bonus – Rumová degustácia je dostupnejšia ako si myslíte. Vianočný večierok dokážeme maximálne prispôsobiť vášmu rozpočtu. Trh s rumom je veľmi pestrý a aj z lacnej až stredne drahej kategórie, dokážeme vybrať kvalitné a rôznorodé vzorky.

Na zdravie s rumom.
Na zdravie, priatelia!

Dokázali by sme pridať ďalšie dôvody, kvôli ktorým vám budú kolegovia ďakovať za skvelý nápad na tohtoročný vianočný večierok. Ak dovolíte, pár esíčiek si necháme v rukáve, aby sme ich mohli vytiahnuť počas spoločne stráveného večera.

Ak sme vás presvedčili alebo minimálne zaujali, budeme radi ak sa s nami spojíte. Môžete tak urobiť vyplnením jednoduchého formuláru nižšie, alebo nám rovno zavolajte.