Summer sign on the beach

Rumový koktejl na leto do 10 minút

Stále intenzívnejšie a teplejšie slnečné lúče naznačujú, že leto sa nezadržateľne blíži. Ak plánujete usporiadať grilovačku s kamarátmi, letnú rodinnú oslavu, alebo uvažujete ako stráviť nasledujúci víkend nechajte sa inšpirovať rumovým koktejlom, ktorý pripravíte do 10 minút.

Diaquiri je jedným z najstarších známych koktejlov. Jeho pôvod siaha do pirátskych čias, keď si majstri piráti potrebovali skrátiť nekonečné morské plavby. Pitie čistého a v tom čase veľmi silného a neohrabaného rumu po čase (možno) omrzí aj toho najviac motivovaného piráta. Preto sa hovorí, že piráti potrebovali zmenu a tak chytili to čo mali po ruke a skombinovali to. Limetková šťava, cukor a RUM. Violá to sú tri jednoduché ingrediencie, ktoré tvoria známe Diaquiri.

Letný koktejl do 10 minút?! Diaquiriiii!

Diaquiri on a wooden table
Koktejl vytvorený samotnými pirátmi. Legendárne Diaquiri

Na prípravu 1 pohára Diaquiri použijeme:

  • 45 ml (alebo pol deci, ako vám vyjde) bieleho rumu, ideálne Bacardi
  • 20 ml čerstvej limetkovej šťavy (alebo tri až 4 mesiačiky limetky, záleží od šťavnatosi)
  • 5-10 ml cukrového sirupu

Koktejl je jednoduchý a naozaj ho stihnete pripraviť do 10 minút. Pri prvej príprave to môže trvať aj dlhšie, ale na druhýkrát bude pôsobiť sebavedomo ako správny, domáci barman. Prvý letný koktejl tak máte hravo zmáknutý.

Hemingway Diaquiri…

Na Diaquiri si ulietaval aj známy spisovateľ Ernest Hemingway, podľa ktorého poznáme variantu Diaquiri pod názvom Hemingway Diaquiri. Legenda hovorí, že keď bol strýko Ernest na Havane a chytilo ho neočakávané volanie prírody zamieril do lokálneho baru na toaletu. Po ceste von si na bare všimol zamrazené poháre s čerstvo naliatym Diaquiri. Nedalo mu to a jedno z nich ochutnal. Bola to láska na prvý dúšok a chutilo mu až tak, že ich v tú noc vypil 17sť a vraj mu na druhý deň ani nebolo zle. Nikomu neodporúčame prekonávať tento úctyhodný výkon, ale popravde zaujímalo by nás, či by vás na druhý deň obišiel bolehlav. Ak vás zaujíma aké účinky na telo má pitie rumu, skontrolujte našu blog sekciu.

Tak čo, dáte Diaquiri toto leto šancu? Za mojich barmanských čias bolo Diaquiri náš obľúbený tímový koktejl. Každý večer sme ho pili na litre a to najmä vďaka jeho jednoduchosti. Len málo letných, rumových koktejlov pripravíte rýchlejšie a dosiahnete efekt osvieženia a vzrušenia. Na zdravie, priatelia.